Voor theologie en godsdienstwetenschap is Groningen de topkeuze

Foto: Bert Kaufman, Flickr
Foto: Bert Kaufman, Flickr
Volgens de nieuwste versie van de Keuzegids Universiteiten is Groningen de beste keuze als je theologie of godsdienstwetenschappen wilt studeren. De opleiding van de RUG komt als beste uit de bus voor de studie godsdienstwetenschappen en bezet de tweede plaats bij theologie. De eerste plaats is daar voor Apeldoorn, bij de opleiding voor de christelijk gereformeerde kerken. Zowel voor theologie als religiestudies is de VU de hekkesluiter.

De keuzegids: “Voor een reguliere theologie-opleiding zit je in Groningen het beste, maar er zijn nog vijf gedegen alternatieven. Voor een studie waarin verschillende religies met elkaar worden vergeleken is Groningen zonder twijfel de topkeuze.”

Overigens doen bijna alle theologie en religiestudies opleidingen het bovengemiddeld goed, aldus de Keuzegids. De opleidingen zijn kleinschalig, er is veel begeleiding van sterke docenten en de studievoorzieningen zijn goed.

Opmerkelijk is dat de Keuzegids wél een beoordeling geeft van de PThU in Amsterdam, maar niet van de PThU vestiging in Groningen. De vernieuwingen op dit terrein zijn nog niet helemaal doorgedrongen tot de redactie van de gids. Een verbeterpuntje voor volgend jaar.

Bron: NOS, Keuzegids Universiteiten

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s